Siirry pääsisältöön

Puolen vuoden urakka!


Hei vaan!

Kaunis ajatus kirjoittaa blogia remontin vaiheista, oli pelkkä kaunis ajatus!
Syyt ovat yksinkertaiset; ei nettiliittymään, ei aikaa, ei jaksamista.

Asia on nyt korjattu ja koitetaan päästä ajan tasalle.
Lähinnä siksikin, että tarkoitus oli/on pitää blogia, jotta muistaisi, näkisi edistyksen ja voisi ehkä siinä sivussa jakaa kokemuksia eri kokeiluista. 

Talon remonttihan alkoi varsinaisesti maaliskuun alkupuolella purkutöillä, joten siitä alkaa pian olla puoli vuotta!

Pieni kuvapläjäys matkan varrelta,
kuvien alla pieni selvitys kuvasta! 


Tuleva olohuone, nykyinen makuuhuone. 
Nurkkauksesta purettiin vanhat kaapit pois. Raakalauta sai jäädä maalattuna, tykkään sen rouheisuudesta. 
Myös katossa on maalattu raakalauta, kun vanha ja nikotiinin sävyttämä pinkopahvi otettiin pois. Tykkään siitäkin-vaikkakin yläkerran purua tulee joistain kohti joskus läpi. Tilanne muuttuu, kun yläkerta remontoidaan. 


 Huoneisiin on uusittu lattiat kauttaaltaan (paitsi keittiö, jota ei vielä remontoitu) sekä lisätty hieman purua niihin paikkoihin, mihin oli tarve. Tarve ei ollut suuri, alkuperäinen puru oli kuin uutta ja vain vähän painunut. 
Lattia ovat pontattua mäntyä, alkuperäistä puulattiaa ei ollut vaan pelkkä raakalauta ja kovalevy muovimaton alla. Eteistä lukuun ottamatta lattian maalasin Uulan lattiamaalilla, sävy "Usva". 


 Navetan ylisillä on pidetty jo yhdet bileet :)
Toivottavasti erilaisia juhlia tulee paljon lisää..


Kevään myötä on tietysti pihakin ollut aarreaitta! Tämä ihana pioni kukki  isoin, tuoksuvin kukkasin! 
Taustalla vanha humala. 
Ihana, ihana vanha piha! 


 Sitten alkoi tulla valmista: seinissä on huokolevy ja sen päällä paperitapetti. 
Yläpuolen kuva on pieni välikkö eteisen ja olohuoneen välissä, siihen jäi juuri passeli tila pienelle kauneuspöydälle, kuten tytär ilmaisi. 
Tein siihen tapetin palasista seinäpinnat, olemassa oleva hyllykkö sopi siihen kuin nakutettu ja tyttären tavaraa saatiin siihen runsaasti jemmaan.

Tuleva olohuone. 
Koska yläkerta ei ole vielä remonttivuorossa, tämä palvelee meitä nyt makuuhuoneena.
Tapetti Pihlgren&Ritolan "Svinhufvud" harmaalla pohjalla. 
Ylitin itseni tapetoimalla ensimmäistä kertaa eläessäni näin isoa tilaa, aiempi kokemus oli seinään liisteröitävästä tapetista neliön pläntille.

Kaikki onnistui ja olen enemmän kuin tyytyväinen! On myös muistettu nauttia matkasta kohti muuttoa..


 ...fiilistelty juttuja..

 ..ja homma saatu valmiiksi.
Tässä nykyinen olohuone, tuleva ruokahuone.
Tapetti Pihlgren&Ritolan "Kiurujen yö". 


Homma tuli siihen malliin valmiiksi heinäkuun alussa, että pääsimme tyttären kanssa muuttamaan Kotiin!


Nyt on aloiteltu uutta arkea uudella paikkakunnalla, uudessa Kodissa.
Olemme viihtyneet erinomaisesti! 
Suunnitelmia ja toteutuksia on niin paljon helpompi tehdä, kun ei iltaisin tarvitse miettiä lähtöä väliaikaisasuntoon yms.
Paljon on tehtävää, mutta talo on ainakin näillä tutkimuksilla osoittautunut positiiviseksi yllätykseksi- vaikka luottavainen olin alun perinkin. 

Tästä jatketaan! 
Ajatus oli, että blogi päivittyy kerran viikossa, ainakin aiheinaan leikkimökin kunnostus, saunaremontti, navetan remontti, yläkerran remontti, pienen talon remontti.. 
ja sitä rataa! 

Unohtamatta myöskään hyvän olon juttuja!

Nähdään kun nähdään! 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapahtunut tähän mennessä...

Heipä hei! Ei ole tämän blogin päivitys kovin aktiivista, meinaa ihmisen aika olla rajallinen.. miten outoa!  Talolla on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista ja tämä kaikenlainen on sotkenut suunnitelmia likipitäen koko ajan. Talo on ollut kaksi vuotta asumattomana, peruslämmöllä.  Kukaan ei luonnollisestikaan ole huolehtinut tuulettamisesta ja kun siihen lisätään sisällä tupakointi, alkoi nenään hieman ottaa ja jäädä ikävää tuoksua vaatteisiin.  Siispä talolla tehtiin kuivasavukäsittely! Ja kuinka ollakaan: reilut kaksi vuorokautta oli talon ovet ja ikkunat kiinni, mutta kun sen jälkeen taloon asteli, ei hajua ollut!  Hämmentävää! Nikotiinia se ei seinistä sentään pois vie, sen saa ihan käsipelillä hinkata, mutta muuten talossa on paljon parempi ilma nyt.  Vesi lakkasi talolla tulemasta talkooviikonlopun jälkeen.  Eipä siis ole saanut vesinäytettä vietyä, mutta tänään alkoi taas putkesta pulputtaa! Säiliön paine oli likipitäen nolla, tiedä sitten m

Pala elämästä

Hei. Hauska tutustua- tai nähdä pitkästä aikaa, kuinka vain! Muutama vuosi on edellisestä blogivisiitistä toisaalla, elämä on muuttunut; lapsi on kasvanut, itsekin on vanh...kasvanut kaiketi ja asuinpaikkakin on muuttunut. Kuluneet vuodet ovat olleet elämänmakuisia iloineen ja suurine suruineen. On ollut hämmennystä, naurua, itkua, oppimista, unohtamista, epävarmuutta, venymistä -ehkä katkeaminenkin. Sitä mitä kaikkea elämä onkaan. Kaiken elämän keskellä on ollut myös unelma, haave jostain toisenlaisesta. Haaveeseen on kuulunut materian lisäksi ajatuksellinen muutos, haave siitä, että voisi elää niin kuin asiat näkee ja kokee Oikeasti. Ei mitään "koska näin kuuluu olla" tai "sitku" tai "pitäisi". Haaveeseen kuuluu itsensä toteuttamisen mahdollisuus juuri niin kuin se sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Nykyinen asumismuoto kaupungissa keskustassa ei tarjonnut sitä mitä ensin luulin tarvitsevani. Mutta kuten aina, kaikesta kannattaa ottaa opiksee

Missä mentiin- ja mennään?

 Jos nyt ei kerran viikossa niin kerran kuussa edes.. ;)  Terapiatontillakin lähestytään talvea-ensimmäistä sellaista.  Tai no, olinhan talolla jo remonttihommissa maaliskuussa, silloinkin iski kovat pakkaset ja lunta tuli hetkittäin ihan tolkusti, mutta auraajan muistan käyneen vain kaksi kertaa.  Talossahan ei tällä hetkellä ole muuta kuin puulämmitys ja lämmityskausi on alkanut. Alakertaan on tulossa ilmalämpöpumppu, mutta helteinen kesä johti siihen, että pumput ovat maahantuojalta nyt loppuneet ja ainakin ensi kuu vielä odotellaan.. Pienemmän huoneen- eli nykyisen olohuoneen, tulevan ruokailuhuoneen- pönttiksen maalasin tuollaiseksi "mintun" väriseksi.  On se parempi, kuin entinen nikotiinin värinen! Alakerta (jossa siis nyt asumme) ei juurikaan tule nyt muita muutoksia kokemaan, koska odotan kuumeisesti pääsyä yläkertaan.  Tänne odottelen rakennusinssiä saapuvaksi tarjouksen kera :D  Tilaan tulee kaksi makuuhuonetta, pä