Siirry pääsisältöön

Vielä viikko..


.. sitten päästään omilla avaimilla sisään uuteen kotiin! :)


Tässä vaiheessa on vain kymmeniä suunnitelmia, järjestelyä, pakkaamista, tarjouspyyntöjä....
Täytyy muistaa pyytää vakuutuksia, sähkösoppareita, täytyy muistaa irtisanoa nykyisiä sitten...kauheasti muistettavaa!
Nykyinen asunto on meidän hallussa vielä maaliskuun loppuun, sitten on lähdettävä.

Koska Terapiatontilla koko asuinkerros menee uusiksi, tavoite on saada siellä hommat siihen kuntoon, että päästään asumaan johonkin huoneeseen.
Yläkertaan tulee makuuhuoneet, mutta sitä varten tarvitaan ensin rakennepiirustukset ym.
Eli asia ei etene aivan heti.

Kylppäriä meillä ei ole, pihasauna toivottavasti pelittää- sisävessa sentään löytyy, toki huussikin.
Myös kylppäriä varten tarvitaan piirustuksia, joten sekin sitten hiljakseen.

Tavarat on saatava jonnekin jemmaan, osa menee talon kellariin, osa latoon ja osa.. noh, jonnekin!

Kaikenlaista hommaa siis riittää! Aikaa on hieman niukasti, samoin rahaa- kuten aina :D

Mutta pikkuhiljaa.
Uskon siihen, että kun päästään talolle ja päästään purkamaan nikotiininväriset seinät ja muut systeemit pois, alkaa tilanne hahmottua tarkemmin ja suunnitelmat selkiytyvät.
Sisustuksen suhteen on toki vaikka minkälaista ajatelmaa, kylppärin laatat on jo odottamassa..
Ensin aloitetaan talkoomeiningillä ja siitä sitten eteenpäin.

Muistutan itseäni kuitenkin koko ajan siitä, että tämä on elämänmittainen ratkaisu, tänne me rakennetaan koti ja muistamme remontinkin aikana elää sellaista elämää mistä nautimme.
Niin hullulta kun se jonkun korvaan kuulostaakin, siihen kuuluu osana kaikenlainen kunnostustyö ja siinä sivussa maalaisjärkinen elämä.

Palataan niihin lennokkaisiin suunnitelmiin ensi kerralla!

Voikaatten hyvin!

Kommentit

 1. Hurjan iso projekti tiedossa siis! Mutta hyvältä vaikuttaa, jään seurailemaan. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kyllä, iso on homma! Yritän kuitenkin ajatella tämän niin, että projekti tämä on nyt aluksi siihen asti, että talo on asumiskunnossa. Sen jälkeinen aika on uutta elämää ja elämäntapaa :) Jännäksi käy, vielä muutama aamu ennen kuin saadaan tontille astua ihmettelemään... !

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapahtunut tähän mennessä...

Heipä hei! Ei ole tämän blogin päivitys kovin aktiivista, meinaa ihmisen aika olla rajallinen.. miten outoa!  Talolla on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista ja tämä kaikenlainen on sotkenut suunnitelmia likipitäen koko ajan. Talo on ollut kaksi vuotta asumattomana, peruslämmöllä.  Kukaan ei luonnollisestikaan ole huolehtinut tuulettamisesta ja kun siihen lisätään sisällä tupakointi, alkoi nenään hieman ottaa ja jäädä ikävää tuoksua vaatteisiin.  Siispä talolla tehtiin kuivasavukäsittely! Ja kuinka ollakaan: reilut kaksi vuorokautta oli talon ovet ja ikkunat kiinni, mutta kun sen jälkeen taloon asteli, ei hajua ollut!  Hämmentävää! Nikotiinia se ei seinistä sentään pois vie, sen saa ihan käsipelillä hinkata, mutta muuten talossa on paljon parempi ilma nyt.  Vesi lakkasi talolla tulemasta talkooviikonlopun jälkeen.  Eipä siis ole saanut vesinäytettä vietyä, mutta tänään alkoi taas putkesta pulputtaa! Säiliön paine oli likipitäen nolla, tiedä sitten m

Pala elämästä

Hei. Hauska tutustua- tai nähdä pitkästä aikaa, kuinka vain! Muutama vuosi on edellisestä blogivisiitistä toisaalla, elämä on muuttunut; lapsi on kasvanut, itsekin on vanh...kasvanut kaiketi ja asuinpaikkakin on muuttunut. Kuluneet vuodet ovat olleet elämänmakuisia iloineen ja suurine suruineen. On ollut hämmennystä, naurua, itkua, oppimista, unohtamista, epävarmuutta, venymistä -ehkä katkeaminenkin. Sitä mitä kaikkea elämä onkaan. Kaiken elämän keskellä on ollut myös unelma, haave jostain toisenlaisesta. Haaveeseen on kuulunut materian lisäksi ajatuksellinen muutos, haave siitä, että voisi elää niin kuin asiat näkee ja kokee Oikeasti. Ei mitään "koska näin kuuluu olla" tai "sitku" tai "pitäisi". Haaveeseen kuuluu itsensä toteuttamisen mahdollisuus juuri niin kuin se sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Nykyinen asumismuoto kaupungissa keskustassa ei tarjonnut sitä mitä ensin luulin tarvitsevani. Mutta kuten aina, kaikesta kannattaa ottaa opiksee

Missä mentiin- ja mennään?

 Jos nyt ei kerran viikossa niin kerran kuussa edes.. ;)  Terapiatontillakin lähestytään talvea-ensimmäistä sellaista.  Tai no, olinhan talolla jo remonttihommissa maaliskuussa, silloinkin iski kovat pakkaset ja lunta tuli hetkittäin ihan tolkusti, mutta auraajan muistan käyneen vain kaksi kertaa.  Talossahan ei tällä hetkellä ole muuta kuin puulämmitys ja lämmityskausi on alkanut. Alakertaan on tulossa ilmalämpöpumppu, mutta helteinen kesä johti siihen, että pumput ovat maahantuojalta nyt loppuneet ja ainakin ensi kuu vielä odotellaan.. Pienemmän huoneen- eli nykyisen olohuoneen, tulevan ruokailuhuoneen- pönttiksen maalasin tuollaiseksi "mintun" väriseksi.  On se parempi, kuin entinen nikotiinin värinen! Alakerta (jossa siis nyt asumme) ei juurikaan tule nyt muita muutoksia kokemaan, koska odotan kuumeisesti pääsyä yläkertaan.  Tänne odottelen rakennusinssiä saapuvaksi tarjouksen kera :D  Tilaan tulee kaksi makuuhuonetta, pä