Siirry pääsisältöön

Hurraa hirsille


Huh huh!
Työntäyteisiä päiviä takana!

Päästiin lopulta tontille pari päivää aikaisemmin ja sen jälkeen onkin puuhailua riittänyt.

Viime viikonloppuna ahkeroitiin talkoohengessä pintojen purkua.
Kaikki sujui älyttömän hienosti ja mitään yllätyksiä ei tullut vastaan - siinä vaiheessa.

Tästä lähdettiin..


..ja tässä sama tila purkamisen jälkeen.
Tämä siis tuleva olohuone. Ja tässä pienempi huone ennen purkua....ja tässä jälkeen.
Päästiin jo sisustamaankin tuleva ruokailuhuone.Ruokailuhuoneen pönttöuuniakin kokeiltiin, hyvin vetää!
Juuri niin romanttista kuin kuvittelinkin ;)Suunnitelmasta poikettiin sen verran, että keittiö jätettiin lopulta tässä vaiheessa purkamatta.
Äitini ahkeroi sen putsauksessa ja iso oli homma, koska talossa on tupakoitu runsaasti vuosikausia.
Mutta näistä tuli niin siisti (ulkoapäin) ja hajukin hälveni, joten ajaa asiansa.
Valitettavasti rungot ovat kärsineet siinä määrin, ettei näistä ikuista käyttökalua enää tule meille, mutta hyödynnetään ne jotenkin toisin.


Tänään ahkeroin talolla itsekseni ja purin pois vintin portaiden alle viritetyt eristeyritykset..
Huomasin eilen, että portaiden alla olevilla kellarin rappusilla oli vettä, joten oli pakko ryhtyä katsomaan missä mättää..
Portaiden alle oli kyhätty eristystarkoitukseen villaa, styroksia ja kovalevyä ja kun villoja sieltä pois nostelin, kastui hanskatkin.

Kondenssi on ollut kovaa, mutta nyt saavat portaatkin happea!
Iltapäivään mennessä kaikki kosteus oli jo poissa.
Onneksi mitään vaurioita ei ollut tässä vaiheessa päässyt syntymään.

Samalla availin vähän lattioita ja katselin sekä haistelin puruja!
Näytti kuin eilen laitetulta, mitä nyt vähän painuneet.
Mutta uutta lisää päälle ja siitä eteenpäin.


Tänään kun tontilla itsekseni puuhailin, nautiskelin joka hetkestä.
Siis oikeasti!
Pihalla kävellessä ja kaikenlaista romua roudatessa ajattelin, että tämä on juuri se juttu, mitä kaipasin.
Välillä kävin irroittelemassa lattioita, välillä pihahommissa ja välillä join hiljaisuudessa kahvit.
Ihan ihana tunne.

Hyvä tästä tulee!
:)

Kommentit

  1. Hei, mielenkiinnolla seurailen remppaasi, koska itsellä samankaltainen terapiatorppa, jonka ostin viime lokakuussa. Minun torpalla ikää sata vuotta.. ehkä. Tai enemmän. Mutta siis olkkarini lattia samanlaista (ja saman väristä) maalattua lautaa.. ja pohdin tässä, että miten poistit maalin? Hiomallako? Jollain koneella? Pitäisi maalata lattia uudestaan, mutta vanha maali on kuitenkin jotain lateksia tms niin sehän on poistettava pellavaöljymaalin tieltä :) Kuten kysymyksestäni huomaat, olen todellinen ammattilainen (not) tällä remppa-alalla, mutta tässä se taito karttuu. TTTsemppiä remppaasi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapahtunut tähän mennessä...

Heipä hei! Ei ole tämän blogin päivitys kovin aktiivista, meinaa ihmisen aika olla rajallinen.. miten outoa!  Talolla on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista ja tämä kaikenlainen on sotkenut suunnitelmia likipitäen koko ajan. Talo on ollut kaksi vuotta asumattomana, peruslämmöllä.  Kukaan ei luonnollisestikaan ole huolehtinut tuulettamisesta ja kun siihen lisätään sisällä tupakointi, alkoi nenään hieman ottaa ja jäädä ikävää tuoksua vaatteisiin.  Siispä talolla tehtiin kuivasavukäsittely! Ja kuinka ollakaan: reilut kaksi vuorokautta oli talon ovet ja ikkunat kiinni, mutta kun sen jälkeen taloon asteli, ei hajua ollut!  Hämmentävää! Nikotiinia se ei seinistä sentään pois vie, sen saa ihan käsipelillä hinkata, mutta muuten talossa on paljon parempi ilma nyt.  Vesi lakkasi talolla tulemasta talkooviikonlopun jälkeen.  Eipä siis ole saanut vesinäytettä vietyä, mutta tänään alkoi taas putkesta pulputtaa! Säiliön paine oli likipitäen nolla, tiedä sitten m

Pala elämästä

Hei. Hauska tutustua- tai nähdä pitkästä aikaa, kuinka vain! Muutama vuosi on edellisestä blogivisiitistä toisaalla, elämä on muuttunut; lapsi on kasvanut, itsekin on vanh...kasvanut kaiketi ja asuinpaikkakin on muuttunut. Kuluneet vuodet ovat olleet elämänmakuisia iloineen ja suurine suruineen. On ollut hämmennystä, naurua, itkua, oppimista, unohtamista, epävarmuutta, venymistä -ehkä katkeaminenkin. Sitä mitä kaikkea elämä onkaan. Kaiken elämän keskellä on ollut myös unelma, haave jostain toisenlaisesta. Haaveeseen on kuulunut materian lisäksi ajatuksellinen muutos, haave siitä, että voisi elää niin kuin asiat näkee ja kokee Oikeasti. Ei mitään "koska näin kuuluu olla" tai "sitku" tai "pitäisi". Haaveeseen kuuluu itsensä toteuttamisen mahdollisuus juuri niin kuin se sillä hetkellä tuntuu hyvältä. Nykyinen asumismuoto kaupungissa keskustassa ei tarjonnut sitä mitä ensin luulin tarvitsevani. Mutta kuten aina, kaikesta kannattaa ottaa opiksee

Missä mentiin- ja mennään?

 Jos nyt ei kerran viikossa niin kerran kuussa edes.. ;)  Terapiatontillakin lähestytään talvea-ensimmäistä sellaista.  Tai no, olinhan talolla jo remonttihommissa maaliskuussa, silloinkin iski kovat pakkaset ja lunta tuli hetkittäin ihan tolkusti, mutta auraajan muistan käyneen vain kaksi kertaa.  Talossahan ei tällä hetkellä ole muuta kuin puulämmitys ja lämmityskausi on alkanut. Alakertaan on tulossa ilmalämpöpumppu, mutta helteinen kesä johti siihen, että pumput ovat maahantuojalta nyt loppuneet ja ainakin ensi kuu vielä odotellaan.. Pienemmän huoneen- eli nykyisen olohuoneen, tulevan ruokailuhuoneen- pönttiksen maalasin tuollaiseksi "mintun" väriseksi.  On se parempi, kuin entinen nikotiinin värinen! Alakerta (jossa siis nyt asumme) ei juurikaan tule nyt muita muutoksia kokemaan, koska odotan kuumeisesti pääsyä yläkertaan.  Tänne odottelen rakennusinssiä saapuvaksi tarjouksen kera :D  Tilaan tulee kaksi makuuhuonetta, pä